Окръжния съд в  Монтана прие за признаване и изпълнение присъда

...
Окръжния съд в  Монтана прие за признаване и изпълнение присъда
Коментари Харесай

18 години за наш трафикант на проститутки, осъден в Испания

Окръжния съд в  Монтана одобри за признание и осъществяване присъда на окръжния съд в Мадрид против български жител, наказан в Кралство Испания за трафик на дами за насилствена проституция и полови похищения против тях, оповестиха от магистратурата.  

Според изпратените от испанска страна документи през 2015  г.  М. А. Д. от монтанското село Габровница, дружно с трима свои съучастници склонили две нашенки да заминат за Испания като им дали обещание работа и заплата. В испанската столица обаче жертвите им били принудени със закани  да проституират.  М. А. Д. подложил една от дамите и на полови насилия.  

През  май 2015 година  двете дами съумели да избягат и потърсили протекция в полицейски сектор в Мадрид. По случая почнало следствие и четиримата съучастници в трафика на хора били арестувани.  

През  декември 2019 година нашенецът бил наказан от окръжния съд в Мадрид на 29 години затвор за трафик на хора за наложително проституиране и полови похищения. Българинът бил наказан от испанските магистрати и да изплати общо 116 000 евро на двете си жертви за претърпените от тях неимуществени вреди и половите насилия. 

През 2023 година трафикантът подал молба присъдата му да бъде приета и призната за осъществяване в България, с цел да бъде близо до болните си родители. След като се срещна с всички документи по делото окръжния съд в Монтана одобри за осъществяване присъдата на испанския съд против 45-годишния земляк, приспособява я към българското законодателство, и му наложи наказване от 18 години  „ Лишаване от независимост “.

Съдът приспадна от наказването изтърпяната към този момент част от присъдата в Испания. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР